Sponsor


#1
Black Spot, orijinal adıyla Zone Blanch, Fransız yapımı bir gerilim dizisi. Başrollerinde Suliane Brahim, Laurent Capelluto ve Hubert Delattre bulunuyor. Toplam 16 bölümden oluşan 2 sezonu bulunmakta, 3. sezonu ise henüz hazırlanma aşamasında.

   

Black Spot dizisi Fransa’daki Villefranche isimli, ürkütücü bir ormanın yanındaki bir kasabada geçiyor. Tahmin edebileceğiniz gibi çok ıssız ve telefon çekmeyen bir bölge. Kasabanın nüfusu çok olmamasına rağmen, cinayetler giderek artmış bulunmakta. İşte dizimiz de bu cinayet kurbanlarından birinin bulunmasıyla başlıyor. 

Kasabanın şerifi Laurene Weiss ve ekibi, kasabaya yeni gönderilen savcıyla beraber ormanda gerçekleşen bu korkunç olayı araştırmaya başlıyorlar ve ipuçları onları uzun zamandır yatalak olan bir hastaya götürüyor. Biraz zaman geçtiğinde ise ormandaki bazı şeylerin normalin çok daha dışında olduğunu fark ediyorlar.

   

Cinayetlerin yanı sıra bir de kayıp olayı var. Kasabanın başkanının kızı bir süre önce kaybolmuş. Her yer aransa da bulunamamış. Bu durum, geçmişte kaçırılan ve bir süre hapsedilen kasabanın şerifi Laurene’nin kendi anılarını hatırlamasına sebep oluyor. Kendi yaşadıklarını, kayıp kızın da yaşamaması için sürekli ormanda keşif yapıyor, kendi kaçırılıp tutulduğu yeri bulmaya çalışıyor.

Kasabalılar bu gizemli olaylarla ilgili ‘’Orman konuşuyor’’ diyorlar. Yaşanılan olayların ormanı kirlettikleri ve doğaya önem vermedikleri için, doğanın onlara karşı bir tepkimesi olarak görüyorlar.

   

Black Spot, oldukça kasvetli, gerilim dolu ve gizemli bir dizi. Yavaş tempoda olsa bile –ki ben çok sıkılırım, ilginç bir şekilde bağlıyor dizi. Kasabada bilinmeyen, mistik bir olay var fakat dizi buna yoğunlaşmak yerine orada yaşayan insanların hikayesini anlatıyor. Gizemli olan kısım ise arka planda yavaş yavaş ilerliyor. Olayı, oldukça merak ederek ama sindire sindire izliyoruz.

Dış dünyaya kapalı bir kasaba, uçsuz bucaksız bir orman, bitmeyen sis ve karamsar bir hava... Bunlar diziye öyle güzel işlenmiş ki gerilim ve yer yer de korku üst seviyeye çıkıyor. Dizi ilginç cinayetler, garip insanların yanı sıra, mitolojik öğeler ve Kelt kültürüyle beraber donatılmış. Anlayacağınız Black Spot beklediğinizden çok daha farklı bir polisiye dizisi...

   

Genel olarak bakarsak ben Black Spot’u çoğu Netflix dizisinden çok çok daha başarılı buldum. Garip olaylarıyla Dark’ı andırıyor. Sanıyorum ki çok fazla kişi tarafından keşfedilmemiş, kaliteli underrated dizilerden biri. 

Bu dizide yakın zamanda tanıma fırsatı bulduğumuz Laurent Capelluto’yu da izliyoruz. Kendisi Into the Night dizisinde pilot rolündeydi. Ben buradaki rolünü çok eğlenceli buldum. Belki de dizideki en samimi bulduğum karakter olabilir. Saf, komik, işini doğru yapmaya çalışan ve hayatında sevginin eksikliğini hisseden bir savcıyı canlandırıyor. 

   

Black Spot, kendi içindeki kasaba hikayesini anlatan, mitoloji öğeleri ve sisli doğa manzaralarıyla harmanlanmış güzel bir gizem dizisi bana göre. Normal dizilerden sıkılıp farklı türde bir şey arayanlar için ideal. Korkutucu temaları, mistik olayları ve karamsar havaları seviyorsanız izlemeden geçmemenizi öneririm.



*Üzgünüm internette Türkçe alt yazılı fragmanını bulamadım, ama bakmak isteyen olursa Netflix'te Türkçe alt yazılısı mevcut.
👉🏼Black Spot Netflix'teki Fragman
gogolunpaltosu ve 2 diğer kişi beğendi
#2
İlk iki sezonunu izlemiştim fakat çok iyi değildi benim için
#3
Birkaç kere denk gelmiştim ama pek ilgilimi çekmemişti. Yavaş tempolu gözüküyordu dediğiniz gibi ama yorumdan sonra merakım arttı baya. Bu tarz keşfedilmemiş dizilerden çok güzel şeyler çıkıyor. Unbelievable gibi.

Sponsor




Bu forumda yeni yazılan yorumların görünür olması için bir yönetici tarafından onaylanması gerekiyor.
Konuya Yorum Yaz


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Görüntülenme Cevap Son Cevap
En iyi Black Mirror Bölümleri? Nanze Wren 4053 12 02.12.2020, Saat: 08:08
Son Cevap: Emre hanedar
Black Mirror gamzebaytur 2574 6 20.04.2020, Saat: 15:12
Son Cevap: gamzebaytur
Black Mirror en sevdiğim dizi Nilay 1376 2 29.03.2020, Saat: 12:18
Son Cevap: Rio
Black mirror izlenir mi? LaraveL 1739 2 30.01.2020, Saat: 19:20
Son Cevap: ed gein jr
Black Mirror'a Başlamadan Önce gogolunpaltosu 1527 0 30.01.2020, Saat: 12:48
Son Cevap: gogolunpaltosu
Black Mirror: Her Bölüm Birbirinden Farklı brainfour 914 0 25.01.2020, Saat: 23:46
Son Cevap: brainfour

Sponsor