Sponsor


#1
[Resim: 1-12052033603.jpeg]

Bilim kurgu ve gerilim kategorisinin bana göre tartışması en temel efsanelerindendir. Olabildiğince spoiler vermeden anlatmaya çalışacağım çünkü hiçbir heyecanınızın kaybolması istemiyorum.

Leonardo DiCaprio ile birlikte olağan üstü bir oyuncu performansı var filmde. Yan oyuncularından figüranlarına kadar tüm oyunculuk performanslarının kurguyla bir bütün olmuş halinde performansları vardı. Baştan aşağıya tüm oyuncular en ince detaylarına kadar düşünüp çalışmış ve bir olmuşlardı görevleriyle.

[Resim: 1-12052033551.jpeg]

Bununla birlikte senaryosu dönemin ilginç ve derinlikleri olan, güçlü çatışmalara sahip bir senaryoydu. Buraya kadar ilerlemişken biraz senaryodan bahsetmek istiyorum. 

Leonardo DiCaprio’nun canlandırdığı karakter Dom Cobb, en iyi yaptığı şeyde kişilerin en zayıf yönlerini çalmak. Yani insanların gördüğü rüyalarda bilinçaltı ortaya çıkar, bilinç altında en zayıf ve karanlık sırlarımız yatar. Dom’da insanların rüyalarına girerek bu sırlarını ortaya çıkartıyor ve onları çalıyor.

[Resim: 1-12052033611.jpeg]

Bu zannedildiğinden çok daha karışık ve tuhaf bir uzmanlık alanı doğrusu. Bu ender yetenek ile casusluk alanının riskli alanlarına sürükler onu. Bir de üstüne bu yüzden neredeyse tüm dünya tarafından aranan bir kaçak halinde ortalıkta kalıyor ve "özgürlüğünü" alabileceği son bir işi var.

Bu uzmanlığı ile tehlikeli bir göreve girişiyor, alışık olduğu düzenin tam aksine çalmak yerine bir düşünce yerleştirmekle görevli olan Dom’un karşısında en az kendisi kadar usta birisi var.

[Resim: 1-12052033556.jpeg]

Buradan sonrasında spoiler vermeden ilerlemekte zorlanacağım için birazda görsellik başta olmak üzere filmin teknik detaylarıyla ilgilenmek istiyorum. Filmin baştan aşağıya tüm mekanları, efektleri, çekim açıları ve renkleri gerçekten üzerine düşünülmüş, çalışılmış ve olağanüstü bir sonuç çıkmış ortaya. Muhakkak ama muhakkak izlemelisiniz. Ben belirli periyotlarla tekrar tekrar izliyorum. Adeta ders niteliğinde bir film diyebilirim.

Inception konusu genel olarak bu şekilde diyebilirim, son olarak fragmanı ile sizleri baş başa bırakıyorum.







Sizin bu filmle ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum Gülümseme
Medet.63 ve 11 diğer kişi beğendi
#2
İzlediğim en iyi film olabilir. Mutlaka izleyin ve izlettirin kesinlikle pişman olmayacaksınız. 

Ben bu filme şu açıdan bakacağım. Bazı 'süper film eleştirmenleri' mantık hatası var diyorlar işte ne bileyim
"Adamlar nasıl uçuyor? "
"Aynı rüyayı nasıl herkes görüyor?" gibi gibi.
Başta bunu diyenler hayatında muhtemelen doğaüstü film izlememiş insanlar olabilmektedir. Sen gerçeküstü bir film veya dizi izlerken mantık hatası pek arayamazsın. Zaten film şimdiki zamanda değil gelecek zamanda işleniyor. Ayrıca bir cihazla herkes tek bir kişinin rüyasına bağlanıyor bunu anlayamamak bence filmi dikkatli bir şekilde izlememekten kaynaklanıyor olabilir. Filmin akıllarda soru işareti bırakması o filmde mantık hatası olduğunu göstermiyor.

Sonu beni çok düşündürdü, birçok kaynaktan okudum ve benim görüşlerim şu şekildedir; Christopher Nolan filmin sonunu bizim bitirmemiz gerektiğini anlatıyor olabilir. Buna karşın bir çok öntez ortaya atıldı fakat fikrimce hangisinin doğru olduğu hiçbir zaman anlaşılamayacaktır.

Eğer o topaç durmadıysa herşeyin sadece bir rüyadan ibaret olduğu ve izleyicilerin hayal kırıklığına uğradığı bir gerçektir. Fakat o topaç durduysa sonunun gerçek olduğu mutlu sonla biten bir film olduğu da gerçektir. İşte anlatmak istediğim de budur. Filmin sonu rüya olsa da olmasa da sonuçta karakterimiz ailesine kavuşmuştur. Ana karakterimiz için bu, her türlü bir mutlu sondur. Bazen güzel bir rüyada yaşamak isteriz, gerçek olmasa da. İşte sonu da kesinlikle böyleydi.
gogolunpaltosu ve 5 diğer kişi beğendi
#3
Bu film hakkında ne kadar cümle kursam da yeterince övemem sanırım. Bilim kurgu türünde en ama en iyilerden. Senaryosunun yazılmasının 10 yıl sürdüğünü okumuştum bi yerde. Beyin yakan cinsten adeta bir başyapıt. Kesinlikle izlenmeli!
Nanze Wren ve 4 diğer kişi beğendi
#4
@Ploutos son derece katılıyorum. Herkes için güzel bir film olarak bittiğini düşünüyorum. Çünkü olasılıklar var, sonunu istediğimiz gibi tamamlayabiliriz. Bence bu çok nadir olan ve muhteşem bir şey.

@gamzebaytur kesinlikle izlenmeli evet ama kaç kez izlenmeli? en az 2 kez izlenmeli bundan eminim gerisi size kalmış Gülümseme
Nanze Wren ve 3 diğer kişi beğendi
#5
Bana göre incelenmesi ve anlatılması en zor filmler paradoks konusunu işleyenler. Dün de -@gamzebaytur un Predestination (2014) incelemesini okumuştum ve ikisini de çok beğendim. İkinizin de ellerine sağlık 👏.

Bu platformda olup da bu filmi izlememiş kimse kalmadığına inanıyorum ki varsa da çok şanslıdır. Her izlediğimde yeniden izliyormuş gibi heyecana kapılıyorum ve etkilemeyi başarıyor.

Film ile ilgili araştırma yaparken de tatlı detaylara rastlamıştım. Karakterlerin baş harfleri bir araya getirilince *DREAMS* kelimesi meydana geliyor, cidden hoş bir detay.

Cristopher Nolan'ı da bu ilk filmle tanımıştım gerçekten sinema tarihinin en etkileyici yönetmenidir benim için.
gamzebaytur ve 3 diğer kişi beğendi
#6
İzlediğim en güzel filmlerden birisidir diyebilirim. Film kendi içinde paradoks etkisi bırakıyor Kahkaha
admin beğendi
#7
Tartışmasız en iyi bilim kurgu filmlerindendir.Bilim kurgu türü pek sevmeme rağmen bu film ile sevmeye başladım.
admin ve 2 diğer kişi beğendi
#8
Bilim kurgu dedikte aklıma gelen ilk film. Muhteşem ötesi bir film diyebilirim
gamzebaytur ve 1 diğer kişi beğendi
#9
İzleyip izleyip doyamadığım bir filmdir. Bu arada güzel bir anlatım olmuş elinize sağlık.  Gülümseme
gamzebaytur ve 1 diğer kişi beğendi
#10
tartışmasız en iyi bilim kurgu filmlerinden başrol için di caprio dan başka biri düşünülemez sonu bizi paradoksa itse de yapılan açıklamalardan anlaşılabildi  defalarca kendini izlettirebilen nadir filmlerden olduğunu düşünüyorum
admin beğendi

Sponsor




Bu forumda yeni yazılan yorumların görünür olması için bir yönetici tarafından onaylanması gerekiyor.
Konuya Yorum Yaz


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Görüntülenme Cevap Son Cevap
Inception (Başlangıç) Ebruu 185 0 12.04.2023, Saat: 15:02
Son Cevap: Ebruu
Incendies - İçimdeki Yangın (2010) süm 1395 2 02.12.2020, Saat: 00:20
Son Cevap: Grace
Shutter Island (2010) gogolunpaltosu 2428 5 26.11.2020, Saat: 18:25
Son Cevap: Dmrg
The Tourist - Turist (2010) gogolunpaltosu 1476 2 03.11.2020, Saat: 21:53
Son Cevap: Dmrg
Buried (2010) gogolunpaltosu 1849 3 28.07.2020, Saat: 23:28
Son Cevap: TeybetN
Aşırıcılar (The Borrowers) (2010) Nanze Wren 1343 1 02.05.2020, Saat: 00:31
Son Cevap: Cemreez
Inception interrogator 2819 7 04.04.2020, Saat: 02:14
Son Cevap: Orenda
Inception Ahmetcan 1226 1 04.02.2020, Saat: 18:20
Son Cevap: Black Eagle

Sponsor