Navigasyon
Kaybedenler Kulübü
Sponsor
Onaylı Üye
153Konu
184Mesaj



![[Resim: hqdefault.jpg]](https://i.ytimg.com/vi/iWHZQhmiwUo/hqdefault.jpg)
Kaybedenler Kulübü, 2010 yapımı komedi-dram türündeki Türk sinema filmi. Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk'un hayatlarını konu alan film, Tolga Örnek tarafından çekildi ve senaryosu Mehmet Ada Öztekin ile Tolga Örnek tarafından yazıldı. Türkiye'de 25 Mart 2011 tarihinde 137 kopya ile gösterime giren filmin protagonistleri Kaan rolündeki Nejat İşler, Mete rolündeki Yiğit Özşener ve Zeynep rolündeki Ahu Türkpençe'dir. Film, 1996-2001 yılları arasında Kent FM'de yayınlanan Kaybedenler Kulübü adlı radyo programına dayanmaktadır.
Filmde, Kaybedenler Kulübü adındaki radyo programı ve o radyo programını sunan DJ'ler Kaan ile Mete'nin hayatları anlatılmaktadır. Gösterime girdiği ilk üç gün içinde 65.780 kişi tarafından seyredilerek 666.091 TL hasılat elde etti. Ayrıca film gösterime girmeden önce, yapımın öncesinden sonrasına kadar film hakkında her şeyi anlatan Kaybedenler Kulübü - Filmin Öyküsü adlı bir kitap yayımlandı. Eleştirmenlerden olumlu yorumların yanı sıra; açtığı hikâyeleri sonlandırmamak, dönemin politik atmosferini göz ardı etmek, zaman algısına sahip olmamak gibi yönlerden olumsuz eleştiriler aldı. Ayrıca sinemada erkek egemen bakışı eleştirmek ve cinsiyetçiliğe dikkat çekmek için dağıtılan Altın Bamya Ödülleri'nde Altın Bamya ile İzleyici Bamyası ödüllerini kazandı.
Ekim 2017 itibarı ile filmin devam niteliğindeki Kaybedenler Kulübü Yolda filminin çekimlerine Mehmet Ada Öztekin yönetmenliğinde başlandı ve 2018'de gösterime girdi.
![[Resim: kaybedenler-kulubu-yolda.jpg]](https://romankahramanlari.com/wp-content/uploads/2017/08/kaybedenler-kulubu-yolda.jpg)
Kaan (Nejat İşler), William Blake'in eserleri ve Roland Barthes'ın Camera Lucida'sı gibi "kimsenin okumadığı" kitaplar basan Altıkırkbeş Yayınları'nın sahibidir. Mete (Yiğit Özşener) ise Kadıköy'de bir bar sahibi ve plak ile efemera koleksiyoneridir. 1990'lı yılların ortalarında Kent FM adlı bir radyo istasyonunda Kaybedenler Kulübü adlı bir programa başlar ve bu programı sanki bir yerde oturmuş konuşuyorlarmış ve kimsenin bundan haberi yokmuş gibi sunarlar. Kadınlar, edebiyat ve Kadıköy sokaklarının da dahil olduğu pek çok konudan bahsedilen Kaybedenler Kulübü, başta kimsenin dikkatini çekmez. Öte yandan, Mete ile Kaan, kendilerinin deyimiyle "yalnızlıklarını gidermek" için her gün başka kadınlarla birlikte olur.
Program, gittikçe daha çok kişi tarafından dinlenir hale gelmektedir. Kaan, bir barda Zeynep (Ahu Türkpençe) ile tanışır. Yakınlaşmaya başlar ve birlikte olurlar. Zeynep, İstanbul'da ablasıyla yaşayan bir mimardır. Kaan'ın radyo programındaki üslubundan iş hayatına kadar onu eleştirmeye başlar ve Kaan ile ayrılır. Radyo programı ise içeriğinden dolayı RTÜK'ten sürekli uyarı alır ve Kent FM'in sahibi Aslı (İdil Fırat), ikiliye programlarının iyi gittiğini fakat bu gidişle radyonun kapanmasına sebep olacaklarını, kendilerine telif ödeyerek içeriği uygun hale getirmelerini ister. İkili, radyodan ücret almayarak sadece bira, yol parası gibi ihtiyaçlarının karşılanmasını ister. Program, zamanla dinlenme oranlarında en çok dinlenen radyo programı listesinde bir numaraya yükselir. Zeynep'ten ayrılan Kaan, artık kendi işlerine ağırlık vermek ister ve Mete ile radyo programını sonlandırma kararı alırlar.
![[Resim: 5aae96b1d3806c3be8232e15.jpg]](https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/750x422/5aae96b1d3806c3be8232e15.jpg)
Oyuncular
Serra Yılmaz, filmde Mete'nin annesini canlandırdı.
Kaan rolünde Nejat İşler
Mete rolünde Yiğit Özşener
Zeynep rolünde Ahu Türkpençe
Aslı rolünde İdil Fırat
Murat rolünde Rıza Kocaoğlu
Mete'nin annesi rolünde Serra Yılmaz
Şebnem rolünde Deniz Tunca
Selin rolünde Şirin Kılavuz
Brit rolünde Şafak Başkaya
Kuşbeyin rolünde Erdal Küçükkömürcü
Devrim rolünde Barış Bağcı
Çakal Yılmaz rolünde Cengiz Bozkurt

Yeni Üye
0Konu
254Mesaj



unbalanced beğendi
Sponsor

Bu forumda yeni yazılan yorumların görünür olması için bir yönetici tarafından onaylanması gerekiyor.
Sponsor

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan dedirten.com Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Dedirten.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler forum@dedirten.com adresinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 2 (İki) hafta içerisinde dedirten.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve dönüş yapacaktır.

Bağlantılar
Popüler
Dedirten 2016-2021